Ali geeft HETGEVOLG vleugels

ons huis

27 maart 2017

Goede ღvriend,

Maak eens even kennis met Ali Al Attar, onze Iraakse kunstenaar. Hij is de vaste man in ons Kabinet van Verlangen.
Als ge bij ons binnenkomt (altijd welkom, hé), wandelt ge via het Ministerie van Dromen richting de theaterzaal. Daar passeert ge de muur ‘Iedereen zei dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist. En het gewoon deed.’
En vlak daarnaast is een deur die altijd openstaat (dat moet zo in HETGEVOLG – soms vragen we ons af waarom we nog deuren hebben). En in die ruimte, daar is ons Kabinet van Verlangen. En daar vindt ge Ali. Altijd bezig, altijd met de glimlach.

Ali komt al lang in HETGEVOLG. Hij was een van de eerste Kruispunters (onze samenwerking met de anderstalige nieuwkomers van het Centrum voor Basiseducatie Kempen), waar hij in 2015 meespeelde met KijkKind en in 2016 met Poreus.
Zoals zo velen, had Ali een verhaal. Van jarenlang leven in asielcentra. In Bastogne, Banneux, Antwerpen … tot hij uiteindelijk een plek voor zichzelf kreeg in Turnhout. Hij kreeg veel hulp van Chris, die hij leerde kennen in Villa Mescolanza, een ontmoetingsplek in Turnhout waar Turnhoutenaren anderstalige nieuwkomers helpen.
Hij begon hij terug naar de academie te gaan, net zoals hij in Irak deed.
En zoals zo velen, werd Ali ook bij ons kind aan huis.

Ali heeft vele talenten. Beeldend werken is daar een van. Maar ook moto’s herstellen en in elkaar knutselen. Hij heeft veel energie, dat kunnen we u wel vertellen.
Dus toen Alexander D’Haese zijn workshop in het vluchtelingenasiel van Arendonk een vaste stek gaf in HETGEVOLG, werd Ali zijn vaste medewerker. En dankzij artikel 60 kunnen we hem nu voor anderhalf jaar tewerkstellen.

Ali helpt ook mee bij het maken van de theaterdecors en … heeft onze rookmachine weer aan de praat gekregen. Die stond er nog enkel voor de onderdelen (ge kent dat wel: misschien kan dat nog eens van pas komen), maar is nu weer volwaardig up and running.

Ali wil met het atelier naar het werken in drie dimensies. Nu is het enkel schilderen en tekenen, maar in zijn hoofd dwarrelen sculpturen uit klei, gips, staal … Als het zo ver is, zullen we in ieder geval iets organiseren zodat jullie dat allemaal kunnen komen bewonderen.

 

 

 

PS. Ge kunt vrienden worden met Ali, als ge wilt. Via Facebook. Dan ziet ge ineens ook wat van zijn werk.

Maar vooral zijn wij blij dat er zo iemand rondloopt in ons huis.
Omdat weer iemand het hart van dit huis een beetje groter maakt.