Hartenmethodiek

HETGEVOLG stelt de mensen centraal: we vertrekken van hun verhaal dat mee de inhoud van het stuk bepaalt.

We benaderen de mensen in hun totaliteit: niet enkel als deelnemer aan een project of als speler in een productie, maar inclusief de rugzakken die ze met zich meedragen.

Opdat kwetsbare mensen de kracht van het theater zouden kunnen ervaren zodat ze de kracht in zichzelf kunnen terugvinden, opdat deze mensen en hun verhaal kunnen inzetten als medeauteur en daaruit de moed kunnen putten om nieuwe stappen te zetten naar onze samenleving, is vertrouwen een basisvereiste.

Dit fundament van onze methodiek wordt gelegd door ons op te stellen als luisteraar, soms op te treden als gids en nog vaker als sherpa.
Van daaruit gaat het richting co-auteurschap en maken we met zijn allen een verhaal, een voor iedereen herkenbaar verhaal dat op een professionele manier gebracht wordt. Ja, we leveren een hoogwaardig kunstproduct.

Dergelijke processen duren langer dan een doorsnee productieproces. De concentratieboog is korter (zeker in de beginfase), de tekstkennis is smaller en regelmatig zitten heftige emoties in de weg. Het is voor de artistieke begeleider een voortdurend evenwicht tussen luisteren, gidsen, sherpa-en en artistiek werken.

Wil jij?

  • Je artistieke spinsels vermengen met onze methodiek?
  • Zelf de kracht van het theater proeven?
  • Jouw leden, deelnemers, leerlingen dit ook laten ervaren?
  • Deze methodiek verstevigen door ons financieel te steunen?

Stuur een mailtje

Hartenspeler worden?

HETGEVOLG organiseert geen audities of sollicitatiegesprekken. Je hoeft ook geen papieren voor te leggen of geld neer te tellen. Het enige wat we van je vragen is jezelf te zijn. Kom langs voor een kop koffie, thee, een glas water. Kijk, voel, luister en vertel. Voor je ’t weet ben je een Hartenspeler.

Kom een keer langs in ons huis

steun ons!

we zoeken er

100

Om onze Hartenprojecten te blijven realiseren zoeken we 100 weldoeners, 100 mensen met een groot hart, 100 personen die weten: geven maakt je niet armer, integendeel.

  • stort jaarlijkse 40 euro of maandelijkse 5 euro.
  • Krijg 45% van uw gift terug! *

*Giften aan HETGEVOLG zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per fiscaal jaar (1 januari t.e.m. 31 december). Via uw belastingen krijgt u 45 % van uw gift terug.

wordt één van de 100 >

Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG