Geschiedenis

HETGEVOLG ontstond in 1984 als kinder- en jeugdtheater en evolueerde 30 jaar later – onder de nieuwe leiding van Stefan Perceval – naar een theaterwerkplaats met eigenzinnige producties voor jongeren en volwassenen, maar vooral naar een open huis waar de kracht van de kunsten werd ingezet bij mensen die niet tot het evidente theaterpubliek behoren.

In eerste instantie tekenden zich twee sporen af: de theaterproducties en de participatieprojecten met kwetsbare doelgroepen.

Dankzij de openhuisfilosofie van HETGEVOLG klopten daarnaast ook kunstenaars van diverse pluimage aan de deur die zorgden voor een dynamische kweekvijver en mee de huisbiotoop bepaalden.

De participatieprojecten (onze Hartenprojecten) bleken een belangrijke humus te vormen voor vervolgtrajecten, waarbij de deelnemers (onze Hartenspelers) verknocht raakten aan het huis en ook als acteur grote stappen voorwaarts zetten.

We besloten om enkel nog producties te maken waarin onze Hartenspelers meespeelden. Sindsdien maakt HETGEVOLG eigen producties en producties op vraag van derden die allemaal vertrekken vanuit het DNA van HETGEVOLG: de mens in de kunstenaar en de kunstenaar in de mens.

Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG