Nieuwejaarke zoete

onze plannen

01 januari 2017

Goede ღvriend,

Het gevolg - nieuwejaarke

Dat 2017 u brengen mag wat uw hartje begeert.
Misschien niet alles, maar toch genoeg.
Genoeg om uw hartje op te warmen.

Dat van ons is alvast flink op temperatuur.

Want kijk maar:
In januari begint Abduallah Maksour bij ons te werken. Abdoullah is journalist en prozaschrijver en leeft sinds 2014 als politiek vluchteling in Kasterlee. Hij komt uit Syrië. Daar studeerde hij literatuur aan de Damascusuniversiteit. Hij ondernam een barre tocht om tot hier te geraken. Hij moest zwemmen toen zijn boot zonk, ergens onderweg tussen Turkije en Griekenland, en zat met tientallen andere vluchtelingen drie dagen lang opgesloten in een vrachtwagen die hem naar Italië bracht.
Abdullah gaat verhalenworkshops geven aan anderstalige nieuwkomers. Aan mensen die tot dan alleen hun naam op papier hebben gezet. En met hem gaan ontdekken dat ze veel meer aan dat papier kunnen toevertrouwen. Er komt een boek van. En nog veel meer.

14 en 15 januari presenteren we in Balen, Babelba 2. Een bijzonder project dat voor de tweede keer door gaat met, door en over Balense mensen in armoede en anderstalige nieuwkomers.

Na het zien van Droomkijker van onze Dun Vellekes schreef een toeschouwer: “Mensen bij elkaar brengen, vooroordelen uit de weg gaan, gaan voor het kleine gebaar, werelden verenigen, gaan voor een open samenleving, met theater en kunst als uitgangspunt en als motor, als vrijdenkplaats. Acteren als bevrijding en toeschouwen als uitdaging, met als doel tot een menselijke, open en boeiende samenleving te komen. HETGEVOLG als richtingaanwijzer.” U kan Droomkijker nog zien op 19 en 20 januari.In februari laten de leerlingen van de beroepsafdeling van het Kardinaal Van Roeyinstituut het achterste van hun tong zien. Om ons te laten voelen dat ze niet zo uitgeblust zijn als we wel denken. Om ons te laten zien wie ze werkelijk zijn. Noteer al 24 februari, dat is een vrijdag.

Het gevolg - nieuwejaarke

Op 3 maart brengt Carina haar monoloog.
Carina is van Turnhout en heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Veel liefdeswatertjes, het ene al wat properder dan het andere.
Het weekend daarop, op zaterdag 4 en zondag 5 maart, is het de beurt aan de jongeren van het CAW. Kwetsbare jongeren, die u zullen laten zien en voelen hoe ze hun kwelgeesten proberen te verwerken.
En op het eind van de maand, vrijdag 24, spelen we op verplaatsing: in de Rataplan in Antwerpen. We laten dan het werk zien van onze tocht met Open School Antwerpen, het Centrum voor Basiseducatie. Ook die mensen hebben hun zelfbeeld tijdens dit traject kunnen oppoetsen.

Het gevolg - nieuwejaarke

In april brengt onze Ehsan een toonmoment van zijn theaterworkshops in Geel. Blokkeer alvast woensdag 5 april in de Werft, het cultuurcentrum van Geel.
22 april mag het verkeer niet door de Turnhoutse Otterstraat want dan is het De Schreeuw, ons kunstenfestival voor, door mensen, met en zonder beperking.
Eind van de maand, donderdag en vrijdag 26 en 27 april, tonen onze Kruispunters hun eindresultaat van hun werk. Wie de vorige gezien heeft, weet dat dit niet te missen is. Kunt ge efkes niet volgen? Kruispunt is een project met het Centrum voor Basiseducatie Kempen, waar anderstalige nieuwkomers al sinds 2014 samen met ons theater komen maken over wat hen raakt.

Het gevolg - nieuwejaarke

De maand mei is ook bijzonder: dan gaat Nadia Abdelouafi, regisseur bij Cie Tartaren, de spelers van dit sociaal-artistiek gezelschap uit Leuven samenbrengen met de jongeren van het asielcentrum uit Arendonk die vorig jaar ook al met HETGEVOLG hebben gewerkt. De resultaten van deze unieke coproductie zullen te zien zijn op 26 en 27 mei in Leuven.

En op vrijdag 9 juni is het weer tijd voor de wonderschone verhalen van De Wondere Pluim, het literaire schrijfproject voor kinderen uit de basisschool. In Antwerpen vieren ze hun 15e verjaardag en wij onze derde. Een fantastisch project met aandacht voor ieder kind, ongeacht zijn leeftijd, afkomst of thuistaal. Elk jaar willen er steeds meer scholen deelnemen, dit jaar zelfs ook de 3master in Kasterlee, een school voor kinderen met een beperking.

Tijdens en na de zomer volgt er nog: de Dun Vellekes en de Welzijnsschakels van Beerse in onze boerderij Eksterheide … en vooral de dingen die in de loop van het jaar zullen binnenwaaien en waar we met graagte op ingaan.

Wij zien 2017 al helemaal zitten!
Alvast merci voor de support het afgelopen jaar en tot binnenkort.

elijke groeten
HETGEVOLG