Over het creëren met onze Hartenspelers – ღENBRIEF HETGEVOLG

onze producties

22 november 2021

 

 

OOH SHEIBI
MACH JHA BEIBIK LA ROESSA
AGI HEINA DIRIRAGADA
OOH SHEIBI (*)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede hartenvriend,

Onze Hartenspelers hebben net een eerste voorstellingsreeks van Volle Maan gespeeld.
Een voorstelling over rituelen, voor een publiek van pubers. Dat zijn niet de gemakkelijkste kijkers, maar ze waren enthousiast.

 

foto Marit Stocker

 

Voor onze Hartenspelers was het ook best pittig: ze hebben voor het eerst samen gezongen, moesten heel veel bewegen en … voor het eerst ging het niet over hun persoonlijk verhaal. Dat was best een beetje onwennig, maar ze vonden elkaar in de universele taal van de muziek, de bewegingen, de kunsten.
En zoals gewoonlijk gingen ze ervoor, waren ze hun echte zelve op scène en zijn ze alweer dichter bij elkaar gekomen, ongeacht hun roots, taal en leeftijd.

Theatermakers Annelore Stubbe en Mieke Laureys (ook nieuw voor onze Hartenspelers) hebben dit allemaal bedacht, in goede banen geleid en gewaakt over de professionele kwaliteit van het stuk, zonder de harten uit het oog te verliezen.

 

 

 

 

 

“We hebben ons laten leiden door de dingen die ze vertelden, lieten zien, door hun persoonlijkheid en wat we terugkregen, waren cadeaus: ze zijn zo puur, zo eerlijk, zonder voorbedachtheid of filters, heerlijk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volle Maan is een gemeenschappelijk feest rond de vier rituelen die je overal terugvindt: geboorte, puberteit, huwelijk en dood.
Het is een vrolijke voorstelling die volgend seizoen wordt hernomen en waar je zal zien dat onze Hartenspelers blijven groeien: in hun acteur zijn, in hun mens zijn, in hun zelfvertrouwen.
U weet wel: de kracht van het theater.

 

Dit zijn dansen (*) 
Welkom op het trouwfeest
Kom dichterbij!
elijke groeten

HETGEVOLG

Ps. Een van de nieuwe Hartenspelers is Francesca: zij is doorgestroomd uit ons inclusieve economieproject Met Hart & Hand.
Want dat is nu eenmaal HETGEVOLG: alles staat in verbinding met elkaar.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.