Verbinden en loslaten

onze mensen

06 december 2016

Als trouwe supporter van HETGEVOLG kent u ze ondertussen al: Brent, Eugenia en Ehsan.

Brent Vandecraen (18) droomt er al jaren van om acteur te worden, maar zat gevangen in het buitengewoon onderwijs, zijn rolstoel en looprek. Tot hij kennismaakte met Stefan Perceval, wat uitmondde in 33 solovoorstellingen van ‘Wortel van glas’ en de lopende reeks ‘Henry V’ met HETGEVOLG. Brent is ondertussen in dienst bij HETGEVOLG, via het GTB-traject dat mensen met een arbeidshandicap ondersteunt in hun zoektocht naar werk.

Eugenia Quarshie (17) droomt er ook al jaren van om actrice te worden en kwam zes jaar geleden uit Ghana naar Turnhout. Ze volgt Zorg bij het CVO Noorderkempen en sloot zich aan bij Dun Velleke, de groep acteurs van T’ANtWOORD, de vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting. Later maakte ze bij HETGEVOLG de indrukwekkende monoloog ‘Eugenia’s wereld’.

Ehsan Rahimi Tembi (43) had een theatercarrière van 27 jaar in Iran toen hij als politiek vluchteling in ons land en HETGEVOLG belandde. Hij werkte hier 18 maanden via de wettelijke maatregel artikel 60, maakte het wondermooie ZOOO en hielp mee aan verschillende projecten. Ondertussen is hij een HETGEVOLG-antenne opgestart in Geel waar hij workshops geeft om mensen via de kunsten toe te leiden naar de arbeidsmarkt.

Het gevolg - verbinden en loslaten

Deze drie bijzondere levenspaden worden nu verbonden in de voorstelling ‘Don Quichot’, waarvan u volgende week een eerste toonmoment kan proeven.
Want zo gaat dat bij participatieprojecten:
het vinden van de krachten in jezelf, die krachten verbinden met een theaterproductie en een eerste toonmoment voor het grote publiek.
Om het vervolgens los te laten en te laten ‘trekken’, zoals alleen goede stoofpotten dat kunnen.

Na dit rijpingsproces maken Brent, Eugenia en Ehsan zich klaar voor de grote première in september ’17.
Don Quichot, de man die tegen windmolens vocht.
Voor zijn idealen.

Net zoals HETGEVOLG

Want u weet: HETGEVOLG zet de afgelopen jaren sterk in op de verbinding met het sociale weefsel in de regio en ondersteunt mensen bij hun gevecht tegen de maatschappelijke windmolens.
Tot ze genoeg geloof in zichzelf hebben, maar vooral: tot een samenleving genoeg geloof in hen heeft.
Tot we ze kunnen loslaten.

Droom en vecht mee op donderdag 15 of vrijdag 16 december ’16 om 20.15 u in HETGEVOLG.
En lees ook het mooie artikel dat hierover verschenen is in de cultuurkrant Suiker.

elijke groeten
HETGEVOLG

PS. Onze benefietvoorstelling ten voordele van Debra Belgium, de vrijwilligersorganisatie die ijvert voor betaalbare en toegankelijke gespecialiseerde verzorging en voor de erkenning van de ‘vlinderziekte’ als chronische en zeldzame aandoening, heeft 1.555 euro opgeleverd. Dank voor uw gulle hart!

Meer informatie over onze projecten vind je op www.hetgevolg.be/hartenprojecten/