DE WONDERE PLUIM 2016

onze projecten

24 juni 2016

Goede hartenvriend,

In elke mens schuilt een kunstenaar. Het is een zin die je dagelijks hoort in ons huis. Het is ook een zin die we dagelijks zien gebeuren. Bij iedereen, ongeacht afkomst, taal, politieke voorkeur, gedachtenkronkels, leeftijd.
Leeftijd.
De allerjongste kunstenaars konden we enkele weken geleden in ons huis huldigen.

Het waren schrijvers

Tussen 6 en 14 jaar.
Ze hadden deelgenomen aan een van onze hartenprojecten, De Wondere Pluim.
Dat is een project van De Veerman uit Antwerpen.
Wij hebben dat gekloond in Turnhout. Omdat het zo wonderschoon is.

Door De Wondere Pluim schrijven kinderen verhalen. Over wat hen bezighoudt, verdrietig maakt, verwondert … over het leven rondom hen, in een ver land of in een eindeloze fantasie. Het zijn wonderlijke verhalen die een wereld openbaren die je niet voor mogelijk houdt.
Over een straffe moemoe die met draken vecht, vervolgens naar Afrika reist en bij terugkomst in het huwelijksbootje stapt. Over een kameel met vijf bulten, waarvan één vol met verliefdheid. Of wat dacht u van ‘Handleiding voor een tienerzusje’ met 12 tips van hoe als grote broer om te gaan met een jongere zus?
Of lees dit wonderschone:

Elke avond drink ik water van de zee.
Omdat ik een zeemeermin wil worden.
Omdat ik een vissenstaart krijg.
Omdat ik gekrulde haren krijg.
Omdat ik onder water kan ademen.
Daarom drink ik water van de zee.

We hebben dit jaar, bij deze tweede editie, maar liefst 475 verhalen zien passeren, stuk voor stuk recht uit een Turnhouts kinderhart.
Het project werd afgesloten met een feest, dat spreekt vanzelf. Waarop verhalen werden voorgelezen, gezongen en winnende schrijvers stonden te blinken op ons podium.
Er waren veel warme harten, die dag. Heel veel.

Goede hartenvriend,
Wil u ook wat van dat warms op uw nachtkastje?
Het Wondere Pluimboek met de 55 geselecteerde verhalen is bij ons te koop voor 5 euro en in de bibliotheek van Turnhout.

U kan hem komen afhalen in ons huis in de Otterstraat in Turnhout, bij de bibliotheek in Turnhout of mail naar info@hetgevolg.be en dan sturen we het boek op!

Na drie verhalen slaapt u in met een glimlach, gegarandeerd!

ღelijke groeten
HETGEVOLG

PS. Hebt u onze nieuwe website al eens bekeken? Zijn we apetrots op!