Een stap vooruit

onze toonmomenten

23 mei 2019

Als ‘ze’ nog een jaar te leven hadden, zou …

Cathy alles en iedereen achterlaten en reizen.
Axelle iedereen willen bedanken en gewoon genieten.
Axel het leven laten zoals het is en in vrede sterven.
Matteo elke dag leven alsof het zijn laatste is.
Jan een bank overvallen zodat zijn vriendin nooit iets tekort komt en dan met twee samen genieten.Goede hartenvriend,

Het gevolg - een stap vooruit

‘Ze’ dat zijn de 15 leerlingen van het HIK in Herentals waarmee we de afgelopen weken in het Centrum voor Volwassenonderwijs gewerkt hebben rond hun voorstelling ‘Een stap vooruit’.

‘Ze’ dat zijn volwassenen die door hun levenspad nooit hun diploma van het middelbaar hebben gehaald. Ze zijn van allerlei slag: een directeur van een bouwonderneming, iemand die extreem verlegen is en daardoor zich niet staande hield in het reguliere onderwijs, of iemand die door zijn ouders mishandeld werd en zichzelf langzaam aan terug bij elkaar probeert te lijmen.
Ze zoeken met hun verhaal een weg om hun leven terug op de rails te krijgen en hopen dat onze samenleving hen met een diploma als gekwalificeerd beschouwt.

Het gevolg - een stap vooruit

Ze hebben een docente Algemene Vakken die ook achter hun muurtje kijkt.

Sarah heet ze.
Sarah wou voor het vak ‘organisatie en samenwerking’ eens iets anders dan hen een carwash of een pannenkoekenbak laten organiseren.

“Ik zocht iets waardoor ze zichzelf op een hoger plan konden tillen. Mensen in het tweedekansonderwijs hebben heel wat bagage mee en onderweg zijn hun oogkleppen vaak wat dichter komen te staan, dus wou ik iets vinden dat hen een persoonlijke boost kon geven. Ik hoorde over het sociale en culturele baanbrekende werk van HETGEVOLG en ben naar Stefan Perceval gestapt om mijn plan uit te leggen.”

Niet al haar leerlingen staan te springen om hun ziel bloot te leggen voor een publiek, maar iedereen is wel betrokken: ze maken de affiches en regelen allerlei andere praktische zaken die bij zo’n voorstelling komen kijken.

Nog niet genoeg redenen om op dinsdag 4 juni om 20u naar ‘Een stap vooruit’ te komen kijken in ’t Schalken in Herentals?
De opbrengst gaat naar een sociale werkplaats voor volwassenen met autisme. Reserveren kan online via de site van ’t Schaliken.

Nog een teaserke nodig?

Een gevoel,
Gooi het weg of hou het bij.
Het maakt niet uit,
maar voel je vrij.
Laat het los of hou het bij.
Het maakt niet uit,
maar voel je vrij.
Hou het vast of gooi het weg … heel ver.
Het maakt niet uit
Jij kent de weg.