Image description

BEN DE ZON – Groot Familie

HETGEVOLG i.s.m. Ligo Antwerpen

BEN DE ZON – Groot Familie

Ben de zon‘ is de 6de voorstelling van Groot Familie in prachtige regie van Stefan Perceval en Marit Stocker.

Acteurs uit alle windstreken schitteren, stralen, lachen, huilen, zingen en dansen. Zij brengen allemaal hun eigen verhaal met veel moed en met veel goesting.
Verbinden, samenwerken, Nederlands leren, omgaan met diversiteit, zelfzeker worden, durven praten, erkenning krijgen, netwerken uitbouwen, integreren en vooral zich goed voelen in een nieuwe groep vrienden die ‘familie’ worden. Daar werkten we samen aan!

Iets bijleren of je kennis opfrissen? Ligo Antwerpen geeft cursussen taal, rekenen, computer en algemene vorming aan volwassenen. Bij ons kan je stap voor stap leren, in je eigen tempo.

HETGEVOLG gaat voluit voor de mens in de kunstenaar en de kunstenaar in elke mens. Wij openen letterlijk onze deuren om de koudwatervrees van kinderen, jongeren en volwassenen, ongeacht hun afkomst, geloof, sociale situatie, psychologische veerkracht, verleden … om te buigen tot een prettige kennismaking met wat kunst kan zijn.

spel: cursisten Ligo Antwerpen
regie: Stefan Perceval & Marit Stocker
Productie: Groot Familie van HETGEVOLG i.s.m. Ligo Antwerpen

BEN DE ZON met Leon, 72, uit de Kempen, stapte naar Ligo Antwerpen omdat de slogan ‘verbinden, versterken’ hem raakte.
In het theaterproject was het onmiddellijk prijs:

“Ik voel me meestal heel onzeker, maar op het toneel is dat helemaal weg. Daar vertel ik zelfs hoe ik mijn faalangst overwin!”

Het is een hele nieuwe ploeg van Groot Familie die dit jaar aantreedt. Allemaal onbekenden, de meesten nog hun weg aan het vinden in dat ingewikkelde Nederlands, maar wel allemaal blij met dit project.

Isatou, 30, uit Gambia:
“Ik heb hier al veel vrienden gemaakt en dingen gedaan die ik nog nooit heb gedaan. Ook de Nederlandse les is de eerste school in mijn leven en ik ben blij dat ik dat op toneel veel kan oefenen.”

U zult er ook Shota (32, Georgië) zien, die het Nederlands nog niet goed onder de knie heeft en zijn gevoelens en gedachten in beweging overbrengt, maar tot ieders verrassing ook een Nederlandstalig lied zingt.
Wees getuige van (wat Leon treffend omschrijft) hoe al deze 20 deelnemers voor eventjes hun rugzakje afwerpen en gewoon blij worden.
Blij van de zon.
Een bende zon.

Deze voorstelling boeken?

Wil je die voorstelling boeken of als schoolvoorstelling inplannen? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG