Image description

De kinderen van de Reus

Een productie van TAZ 2022, Klein Verhaal en HETGEVOLG

De kinderen van de Reus

Onder impuls van TAZ curator (editie 2021) Caroline Pauwels ontstond DE REUS IN DE MENS over de kracht die schuilt in elk van ons.

Tijdens dit eerste traject ontstond tussen de spelers een eeuwigdurende band die oogkleppen af en de harten en hoofden open zette en de kracht van hun woorden tot in elke knook van elk lijf liet doordringen.

Zo ontstaat nu DE KINDEREN VAN DE REUS. Een verhaal waar het thema van TAZ 22 centraal staat en het rotsvaste geloof dat elke mens ergens binnenin een kracht heeft die hem kan helpen (opnieuw) zijn plaats in de samenleving op te eisen/in te nemen.

DE KINDEREN VAN DE REUS is een project van
TAZ 22, Klein Verhaal en HETGEVOLG.
Regie & begeleiding: Stefan Perceval en Marit Stocker

DE KINDEREN VAN DE REUS.

Een duurzaam mensen verhaal.
Onder impuls van TAZ curator (editie 2021) Caroline Pauwels ontstond DE REUS IN DE MENS over de kracht die schuilt in elk van ons.

Tijdens dit eerste traject ontstond tussen de spelers een eeuwigdurende band die oogkleppen af en de harten en hoofden open zette en de kracht van hun woorden tot in elke knook van elk lijf liet doordringen.  Vele van hen kregen voor het eerst in hun leven applaus voor hun verhaal en werden de gidsen voor nieuwe deelnemers.

Zo ontstaat nu DE KINDEREN VAN DE REUS. Een verhaal waar het thema van TAZ 22 centraal staat en het rotsvaste geloof dat elke mens ergens binnenin een kracht heeft die hem kan helpen (opnieuw) zijn plaats in de samenleving op te eisen/in te nemen. Veerkracht is 1 van de centrale thema’s waarin mensen mekaar kunnen inspireren.

DE KINDEREN VAN DE REUS vertrekt vanuit de leefwereld en de ervaringen van de deelnemers die in een grotere kwetsbaarheid leven: hun verhalen, hun woorden, hoe ze letterlijk en figuurlijk in de wereld staan (of hangen).

Universele vragen helpen daarbij: ontmoeting, liefde, vriendschap, dromen, moeder … Vervolgens nodigen we de andere deelnemers uit om een ‘beeld’ te zoeken bij wat er verteld wordt: hoe kunnen we dit laten zien zonder dat het allemaal moet verteld worden?
Maar de rode draad blijft: uitgaan van de menselijke kracht, niet vanuit de beperking.
Hierbij dagen Stefan Perceval en Marit Stocker de spelers telkens opnieuw uit om hun comfortzone te overstijgen.

Na DE REUS IN DE MENS is DE KINDEREN VAN DE REUS geen losse flodder of  eenmalige project. Wie curieus is naar de mens, het verhaal achter de mens en de kunstenaar in de mens, moet een verbinding aangaan van mens tot mens.

Tickets

Geen Evenementen

Deze voorstelling boeken?

Wil je die voorstelling boeken of als schoolvoorstelling inplannen? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG