Image description

Een stap vooruit

De cursisten van CVO HIK – DTL maakten hun eigen theatervoorstelling

Een stap vooruit

Sinds 2018 biedt CVO HIK – DTL Herentals de mogelijkheid aan om als volwassene uw diploma secundair onderwijs alsnog te behalen. Tijdens deze opleiding worden cursisten op allerlei manieren uitgedaagd. Dit schooljaar komt daar een uitzonderlijk project bij.

HET GEVOLG verbreedt en verdiept het maatschappelijk draagvlak voor kunsten en wil zo achter het muurtje van iedere mens kijken.
Onder leiding van theaterwerkplaats HETGEVOLG, met artistiek leider Stefan Perceval, maken de cursisten van CVO HIK – DTL hun eigen theatervoorstelling.

De spelers zijn volwassenen die door hun levenspad nooit hun diploma van het middelbaar hebben gehaald. Ze zijn van allerlei slag: een directeur van een bouwonderneming, iemand die extreem verlegen is en daardoor zich niet staande hield in het reguliere onderwijs, of iemand die door zijn ouders mishandeld werd en zichzelf langzaam aan terug bij elkaar probeert te lijmen.
Ze zoeken met hun verhaal een weg om hun leven terug op de rails te krijgen en hopen dat onze samenleving hen met een diploma als gekwalificeerd beschouwt.

Sarah (docent en initiatiefneemster voor deze samenwerking met HETGEVOLG) wou voor het vak ‘organisatie en samenwerking’ eens iets anders dan hen een carwash of een pannenkoekenbak laten organiseren.

“Ik zocht iets waardoor ze zichzelf op een hoger plan konden tillen. Mensen in het tweedekansonderwijs hebben heel wat bagage mee en onderweg zijn hun oogkleppen vaak wat dichter komen te staan, dus wou ik iets vinden dat hen een persoonlijke boost kon geven. Ik hoorde over het sociale en culturele baanbrekende werk van HETGEVOLG en ben naar Stefan Perceval gestapt om mijn plan uit te leggen.”

Niet al haar leerlingen staan te springen om hun ziel bloot te leggen voor een publiek, maar iedereen is wel betrokken: ze maken de affiches en regelen allerlei andere praktische zaken die bij zo’n voorstelling komen kijken.

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG