Image description

Okan 5

Okan 5

Wie ben jij? Vanwaar kom je? Waar droom je van? 29 leerlingen uit de OKAN-klas (onthaalklas anderstalige nieuwkomers) van PISO Tienen maken theater vanuit hun eigen identiteit samen met regisseur Stefan Perceval van HETGEVOLG.
Stefan:

“Deze mensen zijn super kwetsbaar, het zijn jongeren die dikwijls alleen onderweg zijn, trauma’s hebben en hun familie missen. Onze werkwijze is heel eenvoudig: we stellen heel veel vragen. Uit al die vragen en door die fantasie te prikkelen, komen beelden. Beelden die ze zelf samenstellen. Het is van hen. Ik ben maar de coach, die er uiteindelijk gelicht en geluid bij brengt en hen motiveert om die puzzel samen te brengen en in hun eigen verhaal te geloven.”

Stefan Perceval gaat in zijn participatieprojecten altijd uit van de mens in de kunstenaar en de kunstenaar in de mens.
Daarbij hanteert hij het principe van cocreatie, een samenwerkingsvorm waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van het proces en zij zelf de eigenaars zijn en blijven van het geheel. Dit vereist een gelijkwaardigheid van de deelnemers, wederkerigheid, openheid en vertrouwen.

Nu reeds krijgt deze aanpak veel weerklank in Vlaanderen (met projecten in Antwerpen, Oostende, Balen, Leopoldsburg en Beerse) en in Europa (Nordic Cultural Point: een internationale samenwerking met Solheimar in IJsland).

Filmpje over het werkproces

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG