Image description

Same way, different life

i.s.m. CVO/HIK Herentals

Same way, different life

De lockdown hield ons tweede project met het HIK niet tegen! Het HIK is het centrum voor volwassenonderwijs uit Herentals waarmee we vorig jaar de voorstelling ‘Een stap vooruit’ hebben gemaakt. Binnen de module ‘organisatie en samenleving’ organiseerden ze vroeger in de opleiding Aanvullende Algemene Vorming een wafelenbak of een mobiele carwash en regelden de cursisten zelf alle stappen die hiervoor nodig zijn.

Vorig jaar gooide Sarah, de docente Algemene Vakken, het over een andere boeg en koos voor wat ze noemt “het sociale en culturele werk van HETGEVOLG.” Ze maakten een theatervoorstelling: een deel van de cursisten stond op de planken, een ander deel verzorgde de logistiek en maakte promotie. Het was een succesformule die we dit jaar gingen herhalen. Alleen kwam corona daar een stokje voor steken.

Gaat die wereld nog zijn zoals toen
of is het echt voor altijd gedaan met die welkomstzoen?
Ik hoop dat ze weten wat ze doen
en dat het blijft bij één seizoen

We omarmden met een rotvaart de digitale media en besloten een film te maken. De studenten die meewerkten aan de film, kregen via Zoom workshops en verzamelden op die manier hun ‘materiaal’ voor de voorstelling.

Het gevolg - same way different lives

Het gevolg - same way different lives

Ik zie een meisje
Haar ogen tranen van verdriet
Ik wil haar helpen
Maar de spiegel praat niet

Ze gunden ons een blik achter hun muurtje en lieten ons toe in hun drijfveren, verdriet, gelukzaligheid. Elk vanuit hun individuele zijn, maar toch samen. Het was telkens een intensieve online ontmoeting – zuurstof voor onze hoofden en harten.

Met een regenboog in gedachten
blijf ik gaan en blijf ik mezelf.
Ik weet waar ik vandaan kom:
een lege, donkere kamer.

En op het eind van het project konden we elkaar live ontmoeten! Op een zonnige namiddag kwamen ze één voor één voor een schoolmuurtje zitten. Om te vertellen, te zingen, te bewegen … We filmden hen (inclusief mondmasker, handgel en anderhalve meter afstand). Hun verhalen en bewegingen zijn verschillend en toch gelijk – net zoals hun verleden en hun toekomst. Maar allemaal hebben ze zichzelf op een hoger plan getild.

Gewoon mens zijn:
balanceren over de golven van het leven.
Wat een buitenkans: mens-zijn.

Vorig jaar ging de ticketverkoop van de theatervoorstelling naar een goed doel. Dit jaar kan u een filmticket kopen, waarvan de opbrengst zal gedoneerd worden aan het Olivia Fund, een organisatie die zich inzet voor vernieuwend kankeronderzoek voor jonge kinderen.

Het gevolg - same way different lives

Het gevolg - same way different lives

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG