Mieke & Annelore

Mieke & Annelore

We hebben ons laten leiden door de dingen die ze vertelden

De voorstelling ‘Volle Maan’ is een gemeenschappelijk feest rond de vier rituelen die je overal terugvindt: geboorte, puberteit, huwelijk en dood.

Voor onze Hartenspelers was het best pittig: ze hebben voor het eerst samen gezongen, moesten heel veel bewegen en … voor het eerst ging het niet over hun persoonlijk verhaal. Dat was best een beetje onwennig, maar ze vonden elkaar in de universele taal van de muziek, de bewegingen, de kunsten.

Theatermakers Annelore Stubbe en Mieke Laureys (nieuw voor onze Hartenspelers) hebben dit allemaal bedacht, in goede banen geleid en gewaakt over de professionele kwaliteit van het stuk, zonder de harten uit het oog te verliezen.

We hebben ons laten leiden door de dingen die ze vertelden, lieten zien, door hun persoonlijkheid en wat we terugkregen, waren cadeaus: ze zijn zo puur, zo eerlijk, zonder voorbedachtheid of filters, heerlijk.

En zoals gewoonlijk gingen ze ervoor, waren ze hun echte zelve op scène en zijn ze alweer dichter bij elkaar gekomen, ongeacht hun roots, taal en leeftijd.