Saskia

Saskia

Je bent hier op je gemak. Niemand wijst hier met een vingertje.

Saskia is 51 jaar, moeder van 4 kinderen en is sinds 2016 in de ziektewet geraakt. Nu doet ze mee aan het ‘met Hart & Hand’ traject in HETGEVOLG.

‘Ik heb veel verschillende trajecten gevolgd om er weer een beetje bovenop te geraken. Verleden jaar november las ik de hartenbrief van HETGEVOLG waarin stond dat ze mensen zochten om een artistiek of een technisch traject te komen doen.

Ik kom naar HETGEVOLG voor een stuk om een dag invulling te hebben. Buiten dat ik moeder ben, ben ik ergens anders ook iets. Ik beteken hier iets, ze hebben me nodig. Ik tel weer mee. Dat voelt fijn.
Ik ben nu een half jaar verder en in beide ateliers heb ik al heel wat stappen gezet. 

Met het technische is het voornamelijk licht. Ik ga daarvoor mee op tour de komende maanden. Ik maak heel de theaterwereld mee van binnen en van buiten. Dat is heel leuk om te doen. Een hele carrière switch ben ik eigenlijk aan het maken. Nu kan ik zien of ik dat fysiek en mentaal ook aan kan. 

Ook op het artistieke vlak heeft het bij mij heel veel los gemaakt. Ik heb 15 jaar antidepressiva geslikt en ik had nou hier zoiets van: eens zien of ik het ook zonder de pillen kan.
Omdat ik me hier sterk voel.
Omdat in HETGEVOLG de mogelijkheid er is om veilig uit te proberen wie ik eigenlijk ben zonder medicatie en of ik het ga redden of niet. 

In HETGEVOLG ligt er niet zo’n druk op je. Dat vind ik heel prettig. Hier heb ik het idee dat ik gewoon mezelf kan zijn en mijn ei kwijt kan.

Je bent hier op je gemak. Als je eens een slechte dag hebt, mag dat. Niemand wijst hier met een vingertje.

Je voelt je hier gesteund. Dan zeggen ze: “He, Sas, kom op.” Dat is fijn. Een beetje toch familie.
Net als Pippi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Dat is voor mij HETGEVOLG.