HETGEVOLG gaat door! – ღENBRIEF

ons huis

01 juli 2016

Goede hartenvriend,

Sinds gisteren is het officieel: HETGEVOLG heeft voor de eerstvolgende vijf jaar van de Vlaamse regering groen licht gekregen om verder te gaan op de nieuwe weg die we twee jaar geleden hebben gekozen.
Ge kunt niet geloven hoe blij we daarmee zijn.
Met dat goed rapport.
Er staat onder andere in: HETGEVOLG zet in op maatschappelijke diversiteit in zijn aanbod, in de keuze van de artiesten die er aan de slag zijn en in het zoeken naar een ander en meer divers publiek. Via het participatieluik staat HETGEVOLG dicht bij maatschappelijk kwetsbaren in de regio.

Het is ook dankzij jullie, goede ღvrienden, dat we dit konden realiseren.
Jullie zaten in onze zaal, jullie gaven ons schouderklopjes, jullie lieten ons op alle manieren blijken dat het de juiste weg was.
Dikke merci!

En nu?
Voortdoen, natuurlijk!
Maar eerst een beetje vakantie. De deuren blijven een maandje dicht in de Otterstraat.
We gaan de batterijtjes opladen. Volgens Frank niet met zonne-energie, maar soit.
In augustus vliegen we er weer in. Vollen bak: met de minderjarige vluchtelingen (in samenwerking met Fedasil Arendonk), met Carina en Sofie die hun verhaal aan het schrijven zijn, met enkele anderstalige jongeren die zijn blijven plakken na het ‘Mijn Reis’-project …

En vanaf 10 augustus gaan we het gelijkvloers een nieuwe ‘look’ geven. Zodat het een open ruimte wordt waar iedereen tussen 11 u en 18 u kan binnenwandelen.
Een ruimte voor ontmoeting.
Een ruimte als een groot wit blad, waar alles mogelijk is.
Een broedplaats voor iedereen die de wereld wil verbeteren met creatieve ideeën. Die ideeën willen we vanuit HETGEVOLG oppikken, ondersteunen, mee richting geven.
De wereld verbeteren …
Zijn we zot? Naïef?
Allicht.
Maar we hebben toch het gevoel dat we de afgelopen twee jaar een ietsiepietsie klein steentje in de wilde stroom van de wereld hebben verlegd.
Dus doen we voort.

Goede hartenvriend,
Voor die nieuwe look kunnen we veel helpende handen en uitgestoken armen gebruiken.
Hebt u een beetje tijd en veel goesting over, die week? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar caroline@hetgevolg.be met de titel ‘helpende handen’.

ღelijke groeten
HETGEVOLG