HETGEVOLG MOET ACHTERMUUR SLOPEN

ons huis

23 mei 2017

Goede hartenvriend,

Slecht nieuws komt zelden alleen. Nadat we woensdag te horen kregen dat onze theaterzaal voor onbepaalde tijd dicht moet vanwege stabiliteitsproblemen aan de achtermuur, kregen we vandaag het bericht dat de achtermuur moet gesloopt worden.

 

Dit betekent tegelijkertijd dat we een nieuwe achtermuur zullen moeten optrekken.
Maar aangezien ook de zijmuren niet in prima staat zijn, wil dit zeggen dat we deze ook moeten vervangen. En u kan het al raden: dat betekent niet meer of niet minder de hele zaal tegen de vlakte.

De kostprijs van een ‘casco’ in beton, te weten een achtermuur en de zijmuren, kost om en bij de 300.000 euro. Dat is bijna het bedrag dat we van de Vlaamse overheid krijgen om onze volledige werking voor een heel jaar te bekostigen. En dan moeten we daar nog eens quasi hetzelfde bedrag bijtellen voor de inrichting ervan (de vloer, de stoelen, elektriciteit, licht- en geluidsinstallatie …).
Hoe we dat gaan realiseren? Onze koppen draaien op volle toeren.

Maar onze harten blijven warm. Heel warm. Vooral dankzij de vele, vele steunbetuigingen die wij van jullie mochten ontvangen.
Ze geven ons de kracht om door te gaan. Omdat jullie ons daarmee zeggen dat we goed bezig zijn. Omdat ook jullie willen dat we doorgaan.
Hart tegen hard.

We kregen heel veel reikende handen die ons willen helpen, op allerlei manieren.
Deze handen zullen we zeker nodig hebben.
Alvast een warme dank daarvoor!

Geef ons nog even de tijd om alles op een rijtje te zetten en een steunpilarenactie uit te werken.

Tot snel,

elijke groeten
HETGEVOLG