Steunt u mee?

ons huis

14 november 2016

Goede hartenvriend,

Om ineens met de deur in huis te vallen: wij organiseren een benefietvoorstelling van Petrus en den Doodendraad. Tevens de allerlaatste voorstelling van dit prachtig verhaal.
De inkomsten van deze voorstelling gaan integraal naar de vzw Debra, de vereniging voor epidermolysis bullosa-patiënten.

Kent u dat, epidermolysis bullosa (EB)?
In de volksmond noemen ze dat ook wel de vlinderziekte, omdat het ‘vlinderkind’ een zeer fragiele huid heeft, zo fragiel als de vleugel van een vlinder.
EB is een zeldzame, erfelijke huidziekte, waar er bij de minste aanraking blaren en open wonden ontstaan. En bij de ‘minste aanraking’ moet ge u de ‘allerminste’ aanraking voorstellen: zich omdraaien in bed, kleren die wrijven, een knuffel …
De oorzaak is een aangeboren fout in de huideiwitten waardoor de verschillende huidlagen niet goed aan elkaar vastzitten. Ze komen zeer gemakkelijk los en daardoor ontstaan er blaren en open wonden.

De vlinderziekte doet pijn.
De vlinderziekte jeukt.
De wondverzorging is duur, want ‘gewone plakkers’ zijn absoluut verboden. En het kost ook enorm veel tijd om elke dag de wonden te verzorgen.

Debra Belgium is een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor betaalbare en toegankelijke gespecialiseerde verzorging en voor de erkenning van EB als chronische en zeldzame aandoening.
Debra biedt gezinnen de mogelijkheid om hun zorgen en ervaringen met elkaar te doelen, organiseert een jaarlijkse ontmoetingsdag … u leest er alles over op debra-belgium.org

Steun Debra samen met ons en toon uw gulle hart op deze benefietvoorstelling.
Wanneer?
Vrijdag 2 december ’16 om 20.15 u
Tickets
15 euro
Reserveer
reservatie@hetgevolg.be