In de week bij HETGEVOLG

ons huis

10 februari 2017

Moet ge nu wat weten? Onze huisbaas heeft ‘ons huis’ verkocht.
En weet ge aan wie? Aan ons!
Voor een vriendelijk prijske. Nee, voor een hartenprijs!
De afbetaling kost minder dan de maandelijkse huur, dat is toch geweldig?
Nu kunnen we nog meer hartverwarmende projecten organiseren.

Weet ge eigenlijk hoe zo’n week er bij ons uitziet?
Wel, morgen bijvoorbeeld, wordt bij ons het startmoment ‘Samen Inburgeren’ georganiseerd, van de dienst Diversiteit en Gelijke Kansen in Turnhout. Het is een kennismakingsmoment tussen coaches en inburgeraars. En ’s avonds is Het Banket te gast, met de productie ‘Vergeten man’ voor volwassenen en kinderen vanaf tien jaar.
Zondagnamiddag kan u komen kijken naar De Suikerbakkerij, een eigen productie voor kinderen vanaf 4 jaar.

Maandag werken we in Leopoldsburg aan de nieuwe productie ‘Denk anders’ in samenwerking met Opening Doors. We werken daar met 32 mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. En De Suikerbakkerij is op tournee (schoolvoorstelling).
Dinsdag is het Valentijn en klopt ons hartje voor ons lief, maar ook voor Hilde (van de Dunvellekes) die ’s ochtends komt repeteren voor haar monoloog, en voor de leerlingen van de beroepsafdeling van het Kardinaal Van Roeyinstituut die dan het achterste van hun tong laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag is het Kabinet van Verlangen. Dat is nu de naam van ons beeldend atelier waarin we werken met de mensen uit het asielcentrum van Arendonk en trouwe passanten van HETGEVOLG. Binnenkort (op 4 maart) hebben we een ferme tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Sint-Niklaas.
‘s Namiddags coachen we Carina met haar monoloog, de voorstelling is al op 3 maart. En ’s avonds komen hier de jongeren van Compagnie X, een Turnhoutse theatervereniging.

Donderdag spelen onze producties de Suikerbakkerij en Henry V (hebt u trouwens de schitterende recensie in Knack gelezen?) Elk twee schoolvoorstellingen in Vlaanderen.
’s Namiddags gaan we naar de uitreiking van de Work Action Heroes van VDAB . Onze Ehsan is genomineerd, dus duimen maar.
En ’s avonds repeteren we in de Rataplan (Antwerpen) met de anderstalige nieuwkomers van Open School Antwerpen.

Op vrijdag werken we opnieuw in het Kardinaal Van Roeyinstituut in de voormiddag en ’s namiddags werken we met nieuwe Kruispunters aan een nieuw project. Ondertussen speelt Henry V nog een schoolvoorstelling en ’s avonds is er een filmvoorstelling in HETGEVOLG van Jente Pijpers, iemand die hier vorig jaar stage heeft gelopen. En in de Rotterdamse Schouwburg speelt onze eigenste Stefan zang 9 van Odysseus, een coproductie van KNS en NTGent. Wat dit met HETGEVOLG te maken heeft? Alles, want de gage van Stefan gaat integraal naar de werking van HETGEVOLG.

Eén week is dat.
1.
En de volgende ziet er weer helemaal anders uit.
Maar even levendig, even divers, even warm.