ღBRIEF – Een HETGEVOLG-antenne in Geel. Of: hoe het Turnhoutse verhaal van Ehsan een successtory werd!

onze mensen

05 oktober 2016

Goede vriend van HETGEVOLG,Het gevolg - antenne in geel

Ehsan Rahimi Tembi (43) kwam als politieke vluchteling uit Iran naar Geel (via een tussenstop in Oostende) met zijn vrouw en zoon (6 jaar) in oktober 2012. Via VDAB volgde hij lessen Nederlands en werd op een ‘beroepsverkennende stage’ gestuurd naar HETGEVOLG, voor drie dagen.
En wat bleek? Ehsan had in Iran een theatercarrière van 27 jaar! Dit vonden we bij HETGEVOLG een uitgelezen kans om de taal, de verhalen en theatervormen uit zijn land te leren kennen, dus zochten we een mogelijkheid om Ehsan fulltime tewerk te stellen.
Het OCMW Geel kwam als geroepen: via de wettelijke maatregel artikel 60 kon Ehsan bij ons 18 maanden werken tegen betaling.
Hij maakte het wonderschone ZOOO, bezorgde ons een bredere kijk met verschillende regies en was voortdurend bezig met projecten. Iedereen was gelukkig.
Nu nog trouwens.
“We zijn heel blij dat Ehsan bij HETGEVOLG zijn ding heeft kunnen doen en hij aan een ruim publiek zijn kwaliteiten en capaciteiten kon laten zien. Het is echt een succesverhaal geworden, zowel voor het OCMW Geel als voor HETGEVOLG”, vertelt zijn trajectbegeleider Sven Wagemans.

Op 6 november loopt zijn termijn bij HETGEVOLG af en kan Ehsan stempelen.
Maar dat wil hij niet. Hij wil verder doen zoals hij de laatste maanden heeft gewerkt. Vanuit de filosofie van HETGEVOLG waar de mens centraal staat. In zijn hart wil hij niet echt afscheid nemen van HETGEVOLG.
Dus zijn we bezig om in Geel, waar Ehsan zijn leven in België heeft opgebouwd, een HETGEVOLG-antenne op te richten. We zijn volop in gesprek met plaatselijke overheden en organisaties die hier mee hun schouders willen onderzetten zodat Ehsan onze droom (die ook de zijne is geworden) verder kan verspreiden in de Kempen.

Wordt u hart daar niet warm van?

ღelijke groeten
HETGEVOLG

PS.
Lees, kijk en luister naar Ehsan op
www.hetgevolg.be/pers