De eerste ‘Met hart & Hand’ – ღENBRIEF HETGEVOLG

onze toonmomenten

19 maart 2021

 

Er komt al enkele maanden nieuw volk over de vloer in HETGEVOLG.
In kleine groepjes en volledig coronaproof, dat spreekt vanzelf, maar toch:
opspringende harten in huis!

 

 

Het is een mix van tieners uit het deeltijds onderwijs, gekende zielen die regelmatig bij ons vertoeven en volwassenen die ons voor het eerst ontdekken.
Zoals Saskia:

 

“Ik kwam in januari op gesprek en voelde me hier meteen thuis. De mensen zijn heel warm en niet veroordelend. Er hangt ook geen voortdurend ‘moeten’ in de lucht. Ik heb de afgelopen weken geproefd van het artistieke en het technische luik en ik denk dat het bij het artistieke zal blijven (lacht voluit).”

 

Iris en Marcel zijn de drijvende krachten achter ons project ‘Met hart & hand’, waarmee we gedurende twee jaar een inclusief economisch traject opzetten. Iris staat in voor het artistieke luik, Marcel voor het technische. Drie dagen per week kunnen zo’n 13 deelnemers drie workshops per dag volgen.

Bij Iris hebben ze een tekst geschreven (een persoonlijk manifesto) in hun moedertaal. Door luidop elkaars teksten voor te lezen, ontdekken ze de universaliteit ervan en proeven ze van de Nederlandse taal. Ze zoeken er bewegingen bij, maken collages van elkaars bewegingen, voelen elkaar aan en maken deze onzichtbare communicatie zichtbaar.

 

 

Bij Marcel duiken ze in licht, geluid, decor, animatie … Hij vertrekt vanuit de interesses van de deelnemers en zoekt samen met hen op welke manier ze het artistieke parcours kunnen ondersteunen: zowel dat van Iris als andere projecten binnen én buiten HETGEVOLG.

Om de drie maanden is er een toonmoment.
Het eerste is er al snel: volgende week, wandelend door de Turnhoutse Otterstraat kan je genieten van “En toen was het stil”op gevels en in etalages.

 


Vrijdag 26 en Zaterdag 27 maart tussen 20.00u en 21.30u
presenteren we het eerste toonmoment van ons HART & HAND project,
“En toen was het stil.” 
Vanaf 20.00u start er om de vijftien minuten een traject
vanaf ons theaterhuis
in de etalages en op de gevels
van de Turnhoutse Otterstraat.
In de open lucht en met voldoende afstand kan je vrij genieten.
Reserveren is niet verplicht je aan
de Coronamaatregelen houden wel!


 

Maar wie weet kunnen we u allemaal op het tweede toonmoment, ergens eind juni, met open armen in ons huis ontvangen!

ღelijke groeten
HETGEVOLG

 


Met steun van de provincie Antwerpen