Image description

BRUG VAN HOOP

Deze voorstelling kwam er op vraag van Samen In

BRUG VAN HOOP

In de voorstelling BRUG VAN HOOP werkt Stefan Perceval met spelers die in een grotere kwetsbaarheid leven rond de brug  tussen zorg en zorgverstrekker.
Een brug waar werelden elkaar leren begrijpen.
Een brug waar identiteit een ritueel is.

Productie: HETGEVOLG
Tekst en regie: Stefan Perceval
Spel: Chris Lomme, Marit Stocker en de Hartenspelers van HETGEVOLG en Groot Familie
Decor en licht: Frank Haesevoets

Deze voorstelling werd gerealiseerd in samenwerking met Samen In.

Op vraag van Samen In

De voorstelling “Brug van hoop” werd door HETGEVOLG op vraag van Samen In ontwikkeld. In haar zoektocht naar methodieken om cultuursensitieve zorg op de agenda te zetten, kwamen we al snel uit bij een theatervoorstelling. We zijn ervan overtuigd dat cultuur in staat is om ons op een andere manier te laten kijken naar de manier waarop we zelf in het zorgproces staan. De voorstelling nodigt ons uit om onze eigen overtuigingen in vraag te stellen en op een hernieuwde manier met elkaar in interactie te gaan rond het levenseinde.

In de voorstelling BRUG VAN HOOP werkt theatermaker Stefan Perceval (HETGEVOLG) met spelers die in een grotere kwetsbaarheid leven rond de brug  tussen zorg en zorgverstrekker.
Een brug waar werelden elkaar leren begrijpen.
Een brug waar identiteit een ritueel is.

HETGEVOLG stelt de mensen centraal

HETGEVOLG stelt de mensen centraal: we vertrekken van hun verhaal dat mee de inhoud van het stuk bepaalt. Zo ook bij een Brug van Hoop. Concrete verhalen nodigen ons uit om ons in te voelen in de ander met wie we een zorgrelatie aangaan.

gezondheidsverschillen voor mensen met een migratie-achtergrond verkleinen

Samen In wil als kennis-en expertisecentrum rond cultuursensitieve (palliatieve) zorg in Vlaanderen en Brussel de gezondheidsverschillen voor mensen met een migratie-achtergrond verkleinen. Door het geven van vorming, het informeren van verschillende gemeenschappen en het aanreiken van handvaten aan beleid hopen we de gezondheidsachterstand voor kansengroepen te verkleinen.

Samen In mag voor de realisatie van haar ambities rekenen op een startkapitaal van Kom Op Tegen Kanker.

We willen met de voorstelling een zo divers mogelijke doelgroep bereiken. Iedereen die rond de zorg betrokken is van naaste, vrijwilliger, arts, student,… tot de patiënt zelf zal zich bewogen voelen door ‘Brug van Hoop”.

 

 

“Er zijn over dit thema al honderden boeken geschreven, maar nog geen theatervoorstelling. En dat is toch een hele andere benadering. Het theater dat Stefan en Marit maken is authentiek en ontwapenend. Het brengt verhalen van en voor mensen, verhalen die de ander doet reflecteren. We kiezen voor deze invalshoek omdat theater de unieke kracht heeft om een spiegel voor te houden.”

Hartenspelers in deze productie

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG