Image description

De DEUR

Opening Doors

De DEUR

Twaalf jaar werken Stefan Perceval en Marit Stocker samen met Opening Doors, het ‘lifelong learning project for people with disabilities’ dat de stad Leopoldsburg al twaalf jaar lang omarmt. En HETGEVOLG ook.

We werken iedere maandag in het CC van Leopoldsburg met groepen van zo’n 15 mensen. Een groep ’s ochtends en een groep ’s namiddags, van de dagcentra Berkenhof en ’t Brugske. Allemaal volwassenen met een fysieke of mentale beperking.

Al jaren kiezen zij elke maandag voor toneel als dagbesteding. En al jaren werken we met HETGEVOLG over wat hen bezighoudt.

Credits

Regie: Stefan Perceval
Spelers: ’t Brugske en ’t Berkenhof

Elke maandag zijn ook de begeleiders van de partij. Om Stefan te ondersteunen bij zijn regieaanwijzingen. Om de spelers hun woorden te helpen onthouden. En om te fluisteren wanneer het hunnen toer is om op te komen.

Ze zijn ook de scenaristen van dienst: ze schrijven alles op wat de spelers zeggen en doen, en in welke volgorde dat zal gebruikt worden in de voorstelling.

En ze zijn vooral zeer blij met dit project: “Onze mensen kunnen zich veel beter uiten in de groep dan vroeger. En ze hangen ook goed aan elkaar. Maar vooral krijgt Stefan iets uit hen dat wij niet kunnen. Hoe hij het doet, is een raadsel, maar hij krijgt ze heel ver.”

In DE DEUR gaan Stefan Perceval en Marit Stocker samen met de spelers van Opening doors opzoek naar hoe we omgaan met vrijheid en dwang als de deur meestal gesloten is. En wat als de deur dan uiteindelijk open gaat en we elkaars werelden ontdekken?

DE DEUR speelt op 24 juni 2022 in Leopoldsburg

teaser OPENING DOORS – ‘De deur’

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG