Image description

15 PIECES

Een dansvoorstelling met een diepmenselijke touch op een sound-track van klassieke muziek

15 PIECES

Koen De Preter maakt met 15 pieces zijn tweede groepschoreografie voor een groep performers met een beperking. Zoals in al zijn werk start hij vanuit de performers, de inspirerende mensen die hij voor zich heeft. 15 pieces wordt een dansvoorstelling met een diepmenselijke touch op een sound-track van klassieke muziek.

Productie: Opening Doors vzw & HETGEVOLG  in coproductie met Het Laatste Bedrijf
Choreografie: Koen De Preter
Assistent/repetitor: Yentl De Werdt
Dans: spelers van ’t Berkenhof & ’t Brugske
Dramaturgie: Ciska Vanhoyland
Begeleiding spelers: Anny Camps, Sara Plessers en Gerda Kox
www.tgopeningdoors.be

Deze productie kwam tot stand in co productie met Het Laatste Bedrijf en met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

Opening Doors startte in 2008 als Grundtvig Leerpartnerschap in het kader van het Levenslang Leren Programma van de Europese Commissie, met partners in Engeland en Malta. Deze theatergroep bestaande uit een dertigtal performers met een lichamelijke en verstandelijke beperking werkt intensief samen met drie verschillende dagcentra Berkenhof en ’t Brugske/Sint-Ferdinand uit Leopoldsburg en De Schalm in Lummen.
Al 15 jaar repeteren zij in de schouwburg van Leopoldsburg, onder artistieke leiding van Stefan Perceval van HETGEVOLG en regelmatig ook met gastregisseurs, -choreografen en -muzikanten. De producties die hieruit ontstonden reisden Europa rond in het kader van het Levenslang Leren Programma van de Europese Commissie.

Met 15 Pieces wil de groeiende spelersbende van Opening Doors de komende jaren nieuwe paden bewandelen. Met name willen we ons meer focussen op dans en het non-verbale omdat dans meer is dan enkel beweging. Dans is in essentie een vorm van communicatie. Een onnavolgbare manier om zich op een fysieke manier uit te drukken wanneer woorden te kort schieten. Voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking wordt dans als taal teruggegeven aan iedereen die ervan gebruik wil maken. Dans geeft ons de mogelijkheid om op een eerlijke en directe manier verbinding te maken. Dans vertrekt vanuit het lichaam en ieder lichaam is uniek.

Koen De Preter maakt met 15 Pieces zijn tweede groepschoreografie voor een groep performers met een beperking. Zoals in al zijn werk start hij vanuit de performers, de inspirerende mensen die hij voor zich heeft. 15 pieces wordt een dansvoorstelling met een diepmenselijke touch op een sound-track van klassieke muziek.

“Ik kies voor 15 verschillende muziekstukken waarop 15 bewegingsscènes/bewegingsbeelden komen te staan die elk van sfeer en groepssamenstelling verschillen. Ik heb al vaker klassieke muziek gebruikt in mijn werk, maar nog nooit alleen maar. Ik wil gaan voor verschillende kleuren aan muziek, bekend en minder bekend repertoire, muziekstukken en ballet. Ik vind het belangrijk dat sommige van de stukken bekend in de oren zullen klinken bij zowel dansers als publiek om af te kunnen wisselen met meer onbekend en abstracter werk. Mijn werk gaat heel vaak over ontmoeten. Met name de ontmoeting in duetvorm. Twee lijven die interageren met elkaar, elkaar letterlijk en figuurlijk aftasten, in deze eenvoud schuilt veel poëzie. Zoals in al mijn werk wil ik hoopvolle poëzie brengen en mensen die niet altijd in de spotlights staan een plek bezorgen. Het wordt een dansvoorstelling vol verschillende atmosferen met authentieke bewegers.” Koen De Preter

Deze voorstelling boeken?

Wil je die voorstelling boeken of als schoolvoorstelling inplannen? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG