Image description

PARADE

Een parade van mensen met geschenken waardoor de wereld misschien 1 millimeter mooier wordt.

PARADE

PETER VERHELST veelgelauwerd auteur van poëzie, romans, novelles, theaterteksten, scripts, en boeken ‘voor jonge lezers’ schrijft samen met en uit de Hartenspelers van HETGEVOLG een nieuwe theatertekst. Stefaan Degand speelt samen met de Hartenspelers in dit indrukwekkende verhaal over geschenken die de wereld 1 millimeter mooier maken.

 

Tekst: Peter Verhelst en de Hartenspelers van HETGEVOLG
Spel: Stefaan Degand, Carina Geerts, Ludo Van Laer, Rita Goossens, Rita Scheyltjens, Dirk Van Bladel, Julie Van Den Houten, Christel Van Wuytswinckel, Victor Gielis, Simonne Anthonissen
Regie: Stefan Perceval
Choreografisch advies:
Iris Bouche
Muziek: Kris Auwers
Scenografie
: Jan Strobbe
Kostuums:
Mieke Vermeiren
Kostuums assistentie:
Christel Van Wuytswinckel & Laura Espinosa Rojas
Lichtontwerp: Frank Haesevoets
Geluid:
Korneel Moreaux
Productie: HETGEVOLG in coproductie met Het Laatste Bedrijf

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

 

 

 

In deze rare, hebzuchtige, kwade, egoïstische tijden. Stel je voor. We hebben een stoet van kwetsbare mensen, samen op een eiland, wachtend om gered te worden. Eén voor één bieden ze hun verhaal aan. In de hoop dat iemand luistert. In de hoop gehoord te worden.
Zal de redder komen?
Wat zal deze redder hen kunnen geven?
Of moeten zij zelf iets doen met hun verhaal?
Hun verantwoordelijk nemen en hun verhaal als een geschenk zien?
En het dan weggeven. Hun verhaal als een cadeau aan de wereld.
Misschien is het een lied. Misschien een verhaal of maar één zin. Misschien een voorwerp dat ze hebben gekregen van hun vader. Ze geven het weg. Aan die ene persoon die ze dankbaar zijn. Of misschien willen ze het aan de wereld geven. Aan de wereld van morgen. Aan u.

Een parade van mensen met verhalen die je kan zien als geschenken. Een podium vol geschenken. Waardoor de wereld misschien – maar misschien ook niet – 1 millimeter verschuift en 1 millimeter mooier wordt.

Of je nu kwetsbaar bent of niet, arm of rijk, dik of dun, of je nu stinkt of niet stinkt: dat is allemaal bijzaak. Hoofdzaak is: we gaan samen een stuk maken. En daarin worden de Hartenspelers au sérieux genomen en dat vind ik heel belangrijk. Stefaan Degand

Hartenspelers in deze productie

Tickets

Geen Evenementen

Deze voorstelling boeken?

Wil je die voorstelling boeken of als schoolvoorstelling inplannen? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG