Rita

HETGEVOLG is voor mij een fort. Niemand kan mij hier iets aandoen.

Rita Scheyltjens is 69 jaar en wandelt graag heel veel, fietst en speelt theater bij HETGEVOLG.

‘Ik heb altijd graag toneel gedaan, maar ik heb nooit de kans gehad. Tot ik hoorde dat je hier in HETGEVOLG gewoon kon komen. Ik kwam hier binnen en ik moest iets vertellen van Stefan. Ik vertelde iets en ik hoor Stefan zeggen tegen zijn collega: “Na hebben we wat binnengekregen.” En er werd geknikt. Ik dacht: dat is niet goed. Maar hij zei: “Tot volgende week.” Ik was content en ik ben hier nog.

Ik droom van heel heel veel tekst te krijgen.
Ik was altijd een heel onzeker iemand. Vroeger zeiden ze: “Gij zijt niks, gij betekent niks.” En ik beruste erin. Ik dacht dat dat echt zo was. Over tijd nog eens de volle laag gekregen en ik  verdween helemaal in de zetel. Ik was alleen nog maar een klein hoopje mens door die lelijke woorden. Het kwam allemaal over mij: “Denkt gij na echt dat ge iets in HETGEVOLG betekent? Niks betekent gij, achterbaks geniepig, slecht,…” Ik heb het laten gebeuren en ik zei niks meer.

Stefan, en de andere mensen in HETGEVOLG, luisteren naar mijn verhaal. Ze zeggen bemoedigde woorden en dat is al genoeg om mij beter te voelen. Hier bouw ik mijn zelfvertrouwen terug op.

HETGEVOLG is voor mij een fort. Ge voelt u der veilig. Niemand kan mij hier iets aandoen.

Hier zijn geen mensen die naar tegen mij spreken. Het is hier goed, veilig, en de mensen menen het hier goed met mij. En mijn droom om toneel te spelen is eindelijk waarheid geworden.’