Image description

Madame Rosa

Naar ‘La vie devant soi’ van Romain Gary (Emile Ajar) © Mercure de France, theaterrechten beheerd door Les Editions Gallimard.

Madame Rosa

Chris Lomme, Marit Stocker en onze Hartenspelers spelen MADAME ROSA. Vijftig jaar speelt Chris Lomme een prominente rol in het Vlaamse theater.
Bij HETGEVOLG viert ze dat jubileum met een mooie hoofdrol in Madame Rosa in een regie van Stefan Perceval.

De voorstelling is een toneelbewerking van het boek La vie devant soi, dat vooral bekend is door de gelijknamige film met Simone Signoret uit de jaren zeventig. Madame Rosa is een oude Pools-joodse vrouw die in Parijs ooit als tippelaarster werkte, in de oorlog naar Duitsland werd gedeporteerd en na de oorlog voor kinderen van prostituees zorgde. Aan het einde van haar veelbewogen leven zijn al die kinderen de deur uit. Ze verlangt er naar nog één keer haar lieveling te zien, Momo. Een kind die ze als haar eigen zoon groot bracht.

HETGEVOLG werkt met heel kwetsbare mensen; mensen in armoede, mensen die op de vlucht zijn, mensen die om welke reden dan ook hun eigenwaarde hebben verloren. Ook zij spelen met hun eigen verhaal mee in deze MADAME ROSA die laat zien hoe mensen plezierig samen kunnen leven ondanks al hun verschillen.
Madame Rosa is een moreel appèl op solidariteit. ‘Het is noodzakelijk om lief te hebben’, zijn de laatste woorden in deze voorstelling.

Credits

Spel: Chris Lomme, Marit Stocker en de Hartenspelers
Regie: Stefan Perceval
Decor: Jan Strobbe
Lichtontwerp: Marcel Visser
Kostuums: Mieke Vermeiren

Première

oktober 2019 (HETGEVOLG)

Hartenspelers in deze productie

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG