Image description

DE REUS IN DE MENS

i.s.m. TAZ (Theater Aan Zee), Zonnelied & O.666

DE REUS IN DE MENS

Onder impuls van Caroline Pauwels worden in Brussel en Oostende twee nieuwe reuzen geboren. Geen uitvergroting van een volksfiguur uit het dorp, zoals gangbaar in het land der reuzen, maar een uitvergroting van de kracht die schuilt in elk van ons, bijgestaan door diegenen die ons ondersteunen, de reuzendragers.

Scenograaf Kamiel Fabry (Atelier De Vonk) en scenograaf GIO (Giovani Vanhoenacker) exploreerden met de deelnemers hoe zij samen ‘hun reus’ konden uitvergroten en tot leven wekken.

Credits:

Productie: HET GEVOLG.
I.S.M.: TAZ, Zonnelied vzw, Theater Tartaar, O.666, kleinVerhaal, Arktos, Idrops, Kamiel Fabry (Atelier De Vonk) en GIO (Giovani Vanhoenacker).
DANKZIJ DE FINANCIELE STEUN VAN: De Vlaamse Overheid (Bovenlokale projecten), Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
MET BIJZONDERE DANK: aan alle deelnemers

‘Reuzen, reuzenstoeten. Het uitvergroten, hun personages, het verbluft toekijken. Dat verwonderde me enorm als kind. Theatermaker Stefan Perceval maakte me attent op de mensen die de reus dragen. Het maakte het initiële idee, zeker in deze tijd, nog sterker. De grootsheid waartoe de mens in staat is. Het blijft me verwonderen. Net als het intergenerationele karakter van zo’n reuzenstoet: jong en oud genieten ervan, verwonderen zich samen.’ Caroline Pauwels

Dé Reus in de Mens

Zowel in Brussel als in Oostende bouwen mensen met een bijzondere breekbaarheid een reus: dé Reus in de Mens. Geen traditionele reus, maar een reus die de kracht in onszelf uitvergroot. Een ode aan onze veerkracht én kwetsbaarheid.

Theatermakers Stefan Perceval en Marit Stocker (HET GEVOLG) vroegen aan mensen die in een bijzondere breekbaarheid leven naar wat hun reus is, wat hen kracht geeft om te doen wat ze doen of net angst in boezemt.
In Brussel werken ze met volwassenen die zich thuis voelen bij Zonnelied vzw (het dienstverleningscentrum voor personen met een beperking in Molenbeek).
In Oostende ontmoeten ze jongeren en buurtbewoners uit de achterban van O.666 (een labo voor individuele makers, burgerinitiatieven, sociale-, ecologische-, en kunstenorganisaties in de Vuurtorenwijk in Oostende), de sociaalartistieke praktijk kleinVerhaal en de jongerenwerking van Arktos.

Tijdens het traject stonden schrijvers, denkers, durvers en doeners op. Er borrelden prachtige verhalen op die ons tonen hoe veerkrachtig de mens is. Talentvolle mensen die doorgaans niet de kans krijgen zich verder te ontwikkelen, laat staan zich te tonen aan hun omgeving of aan de wereld.

‘Elke mens heeft ergens binnenin een kracht die hem kan helpen. In ons werk bieden we vaak een deel van de mensen een nieuw perspectief waardoor hun leven op verschillende vlakken (emotioneel, sociaal, lichamelijk) een positieve wending krijgt.’

Stefan Perceval

Hartenspelers in deze productie

Ook een Hartenproductie bij u op school of organisatie?

Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

contacteer ons

deel via
Volg hetgevolg op

Ontvang onze HARTENBRIEF

Liefst hadden wij hem eigenhandig geschreven, in een enveloppe gestoken, liefdevol dichtgelikt en er een postzegel op geplakt zodat hij zachtjes in uw brievenbus zou dwarrelen. Maar dat laten onze financiën niet toe. Ontvang daarom geregeld onze elektronische hartenbrief en we houden je op  de hoogte over datgene waarvan ons hart overloopt…

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HETGEVOLG vzw
Otterstraat 31, 2300 Turnhout
T: 014 42 63 27
E: info@hetgevolg.be

Ondernemingsnr: 0431.113.134

Het Gevolg is vrijgesteld van Btw op basis van artikel 44 §2 9°
BNP PARIBAS FORTIS : BE 85 0017 2994 7106

HETGEVOLG

HETGEVOLG