Must see voor vaders

onze projecten

30 juni 2022

Goede Hartenvriend,

Sinds begin dit jaar werken we met moeders en hun kinderen aan een bijzondere theatervoorstelling.
Want geef toe: hoe vaak zie je moeders met hun kinderen op de scène uiting geven aan gevoelens die gij en ik ook al eens hebben?
Gevoelens waar geen woorden voor nodig zijn.
Gevoelens waar geen leeftijd op staat.
In zevenentwintig verschillende versies.

 

Laura (28): “Je moet komen kijken omdat het uit het leven gegrepen is. Er is niets gecensureerd en de interacties zijn mooi om te zien. Hoe ieder, met elk een eigen verhaal, toch dezelfde gevoelens ervaren heeft tijdens een ander moment in het leven.”

Bertje (63): “Je zal zien dat al die verschillende mensen een gezamenlijke, krachtige  energie uitstralen en zich blootgeven omdat we ons veilig voelen bij elkaar en we elkaar vinden in gezamenlijke gevoelens.”

Karen (28): “Gevoelens zijn universeel en hebben niets te maken met taal of leeftijd. Dat is wat theater kan laten zien.”

Moeders met hun kinderen in een gezamenlijke voorstelling: het maakt hen trots en fier.

 

Kato (40): “Mijn dochter is heel verlegen, maar hier staat ze er. Ik vind dat echt mooi om te zien, hoe ze dat durft.”

Geertje (47): “Ik vind het verrassend om mijn dochter bezig te zien. Waar ik vooral van geniet is dat ze zich zo gezien en opgevangen weet in de groep.”

Goede Hartenvriend,
“En die vaders dan?”,  hoor ik u vragen.
Wel, die worden met aandrang verzocht om te komen kijken.

Geertje: “ Ik ben echt nieuwsgierig hoe dat gaat overkomen wanneer ik in mijn kracht op het podium sta en als vrouw/moeder in een andere taal over universele thema’s ga vertellen die hen ook aanbelangen.”

Laura: “Vrouwen worden gepercipieerd als ingewikkeld, maar in de voorstelling wordt de communicatie zodanig blootgelegd dat het niet meer anders kan dan duidelijk zijn.”

Maar het zijn niet enkel de vaders, natuurlijk. Iedereen heeft iets met dromen & tijd, toekomst & verleden, geluk & tegenslag. Vooral als je zo’n waaier aan belevingen krijgt aangereikt.

 

Bertje: “Het scherpt je eigen reflectievermogen aan, hoe je op verschillende manieren naar dezelfde dingen kunt kijken – het trekt je wereld open.”

 

Kijk in de spiegel die Trotse moeders en fiere kinderen u voorhoudt, op  vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli, tijdens het MoMenT-festival in de Velinx in Tongeren.

ღelijke groeten
HETGEVOLG